• Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Trip Advisor
ΝΕΑ
περιπέτεια-ελλαδα-athenstaxidriver
Περιπέτεια στην Ελλάδα
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Η Ελλάδα υποδέχεται τους ταξιδιώτες όλες τις εποχές του χρόνου. Από τη στιγμή που κάποιος θα βρεθεί στην ηπειρωτική Ελλάδα, οι επιλογές και οι προκλήσεις που έχει είναι πολλές. Θα αντικρύσει υπέροχα φυσικά τοπία με βουνά και φαράγγια, λίμνες και ποταμούς με καταρράκτες, μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς και κορυφαία μουσεία με μοναδικούς θησαυρούς αμύθητης αξίας, εκκλησίες και μοναστήρια ως συνεχιστές της Βυζαντινής παράδοσης, γραφικά χωριά και παραδοσιακοί οικισμοί με λιθόστρωτα δρομάκια και φυσικά μια γευστικότατη παραδοσιακή κουζίνα με εκλεχτούς μεζέδες, τυριά, σαλάτες, πίτες και υπέροχα βραβευμένα κρασιά που σας περιμένουν να απολαύσετε.
Πεζοπορία, ορειβασία, ποδηλασία βουνού, αναρρίχηση, χειμερινό σκι, canoe kayak, rafting, παραπέντε... Όποιο σπορ κι αν αγαπάτε, θα το απολαύσετε ανακαλύπτοντας την πραγματική Ελλάδα.
Το ταξίδι με αυτοκίνητο είναι μια εξαιρετική επιλογή για να έρθει ο ταξιδιώτης σε επαφή με την ομορφιά της ελληνικής επικράτειας. Το εθνικό οδικό δίκτυο διαθέτει αμέτρητους επαρχιακούς δρόμους που οδηγούν σε υπέροχες, μοναδικές διαδρομές απολαμβάνοντας μαγευτικά τοπία στην ελληνική ύπαιθρο. Καθώς απομακρύνεται κανείς από τις μεγάλες πόλεις, μπορεί να επιλέξει μέσα από μια τεράστια γκάμα ταξιδιών. Με την βοήθεια ντόπιων έμπειρων οδηγών θα ζήσετε μοναδικές εμπειρίες. Ξεχωρίσαμε κάποιους προορισμούς αποκλειστικά για εσάς. Δείτε τις προτάσεις μας και πάρτε αποφάσεις ανάλογα με τις απαιτήσεις σας.
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Στην περιοχή της Αττικής αρχικά θα ξεχωρίσουμε τον Υμηττό όπου σε ένα πλούσιο φυσικό περιβάλλον δίπλα στο κέντρο της πόλης θα αγναντέψουμε καταπληκτική θέα κάνοντας trekking, ποδηλασία ή πεζοπορία. Από την άλλη πλευρά της Αθήνας είναι η Πάρνηθα, το μεγαλύτερο βουνό της Αττικής βρίσκεται αρκετά πιο μακριά από το κέντρο της πόλης, Πρόκειται για σημείο αναφοράς σε Αθηναϊκές εξορμήσεις, τόπο πλούσιας χλωρίδας και άγριας πανίδας. Στους πρόποδες του βουνού δίπλα στο Τατόϊ θα επιλέξουμε ποδηλασία ή πεζοπορία, στο Μετόχι μπορούμε να μεταβούμε για trekking, στην ανατολική πλευρά, στην περιοχή της Φυλής θα ασχοληθούμε με την αναρρίχηση και φτάνοντας στην κορυφή της Πάρνηθας μπορείτε να απολαύσετε την υπέροχη θέα κάνοντας αλεξίπτωτο πλαγιάς. Για διαμονή επιλέγουμε το κέντρο της Αθήνας και συνδυάζουμε περιήγηση στα κορυφαία ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΑΘΗΝΑΣ. Για νυχτερινή διασκέδαση και θαλάσσιο μπάνιο σε κοσμοπολίτικες περιοχές επιλέγουμε την ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ. Δεν ξεχνάμε να επισκεφθούμε το ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΣΟΥΝΙΟΥ για να απολαύσουμε το μοναδικό ηλιοβασίλεμα.
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
Ο γύρος της Πελοποννήσου είναι ιδιαίτερα προσφιλής. Η φύση «οργιάζει» με τα ποτάμια και τα απέραντα δάση, με σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους, τα βυζαντινά μοναστήρια με γραφικούς ορεινούς οικισμούς και τις ατελείωτες παραλίες. Η Πελοπόννησος αποτελεί μοναδικό προορισμό με φανατικούς φίλους. Πολύ περιληπτικά θα αναφερθούμε στην ιστορική περιοχή της Γορτυνίας. Στον ξακουστό Μαίναλο κάνοντας πεζοπορία ή ορειβασία θα περιηγηθούμε σε ένα από τα λίγα πιστοποιημένα μονοπάτια που διαθέτει η Ευρώπη μέσα στα έλατα. Ο Μαίναλος είναι δημοφιλής χειμερινός προορισμός στην νότια Ελλάδα διότι διαθέτει πίστες για χειμερινό σκι. Στον Λούσιο ποταμό και στο φαράγγι του Αλφειού ποταμού θα κάνουμε Rafting, το ίδιο και στον Λάδωνα που εκβάλει στην ομώνυμη λίμνη. Στη Νυμφασία θα κάνουμε τοξοβολία. Για διαμονή και χαλάρωση θα επιλέξουμε τα παραδοσιακά-γραφικά χωριά της Βυτίνας, της Στεμνίτσας και της Δημητσάνας όπου θα επισκεφθούμε και το μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου για θρησκευτικό προσκύνημα. Στο Ναύπλιο θα κάνουμε θαλάσσιο Kayak δίπλα στο Μπούρτζι και το κάστρο της Ακροναυπλίας. Για θαλάσσια μπάνια και sports θα επιλέξουμε την παραλία Καρούτα και Καϊάφα στην Ηλεία ή την Βοϊδοκοιλιά στην Μεσσηνία. Στην Λακωνία θα ανηφορίσουμε για περιήγηση στον Ταΰγετο που είναι συνυφασμένος με την αρχαία Ελλάδα. Στα Καλάβρυτα θα περιηγηθούμε στην ύπαιθρο με το τοπικό τρένο, το γνωστό «Οδοντωτό» και θα ανηφορίσουμε να παίξουμε με το χιόνι στο χιονοδρομικό κέντρο του Χελμού. Ενώ στην Σπάρτη θα περιηγηθούμε στην αρχαία πόλη και θα αναβιώσουμε την ιστορία στην μεσαιωνική καστροπολιτεία του Μυστρά και της Μονεμβασιάς. Οφείλουμε να αναφερθούμε πως από αρχαιολογικής πλευράς, η Πελοπόννησος διαθέτει κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς για περιήγηση όπως είναι η Αρχαία Κόρινθος, οι Μυκήνες, η Επίδαυρος, η Ολυμπία και φυσικά το κορυφαίο μνημείο, το ναό του Απόλλωνα Επικούρειου στις Βασσεές. Όλοι οι προορισμοί μπορούν να συνδυαστούν ανάλογα με το ενδιαφέρον σας.
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ & ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Η Ήπειρος και η Θεσσαλία αποτελούν κορυφαίο προορισμό για ολόκληρη την Ευρώπη προσφέροντας προστατευόμενους δρυμούς και καταφύγια αγρίων ζώων. Πολύτιμοι φυσικοί θησαυροί για την περιβαλλοντική ισορροπία του πλανήτη. Πλημμυρίζει η φύση από τις εναλλαγές χρωμάτων και τοπίων. Στα ορεινά βουνά των Ιωαννίνων θα ξεχωρίσουμε τα δημοφιλή Ζαγοροχώρια όπου θα μαγευτούμε με το τοπίο και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των χωριών Μικρό Πάπιγκο και Μεγάλο Πάπιγκο. Για ορειβασία ή ιππασία επιλέγουμε την περιοχή γύρω από το φαράγγι του Βίκου ενώ στον Βοϊδομάτη ποταμό θα κάνουμε rafting και πεζοπορία στα τοξωτά γεφύρια του Κόκκορου, της Πλακίδας ή της Κλειδωνιάς κοντά στην Κόνιτσα. Στο γραφικά χωριά Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο θα περιηγηθούμε στα λιθόστρωτα καλντερίμια για παραδοσιακό φαγητό και τσίπουρο. Για διαμονή θα επιλέξουμε την Αρίστη ή το Μέτσοβο όπου είναι δημοφιλές για την τυροκομία του και την παραδοσιακή κουζίνα. Θρησκευτικό προσκύνημα στα μοναστήρια των Μετεώρων όπου σε ένα ασύλληπτο γεωλογικό φαινόμενο θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα με θέα που κόβει την ανάσα. Οι ορεινοί όγκοι των Μετεώρων προσφέρονται για τους φίλους της αναρρίχησης και της πεζοπορίας. Χειμερινό σκι θα μας προσφέρει η Βασιλίτσα ή το Περτούλι στην Ελάτη ενώ τα παραδοσιακά χωριά Τζουμέρκα είναι ιδανικά για ιππασία. Επίσης, δεν πρέπει να λησμονήσουμε βόλτα στην λίμνη των Ιωαννίνων που θα μας προσφέρει περιήγησή στο νησάκι της Κυράς. Στην περιοχή της Μαγνησίας θα ξεχωρίσουμε  την περιήγηση με το τρενάκι στις Μηλιές Πήλιου όπου τα παραδοσιακά χωριά απογειώνουν το τοπίο. Προτείνουμε εξερεύνηση στην Τσαγκαράδα απολαμβάνοντας μέσα σε φαράγγια με κρυστάλλινα νερά Canyoning ή κάνοντας θαλάσσιο Kayak σε απομονωμένες περιοχές με εξωτικές παραλίες όπως είναι η Φακίστρα και ο Μυλοπόταμος. Οφείλουμε να αναφέρουμε πως κατεβαίνοντας νοτιότερα έχουμε την δυνατότητα να περιηγηθούμε στο κορυφαίο αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Σύμφωνα με την μυθολογία εκεί ήταν το κέντρο του κόσμου και θα συναντήσουμε το ξακουστό μαντείο του Θεού Απόλλωνα.
ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Αν θέλει κάποιος να μετέχει σε ταξίδια περιπέτειας, υπάρχει η δυνατότητα να σας το προσφέρουμε. Εμείς σε συνεργασία με οργανωμένους συλλόγους αναλαμβάνουμε την μεταφορά σας με δικά μας οχήματα οδηγώντας με ασφάλεια για τους ανθρώπους και αγάπη για τη φύση προκειμένου να προσφέρουμε σε εσάς τις καλύτερες εμπειρίες.
Επισκεφθείτε την σελίδα μας ΤΑΞΙΔΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ προκειμένου να δείτε τις προτάσεις μας και. Συμπληρώνοντας την φόρμα διαθεσιμότητας θα λάβετε μια ολοκληρωμένη προσφορά στα μέτρα σας. Η Ελλάδα σας περιμένει να την ανακαλύψετε!!!
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με όλες τις περιηγήσεις που προσφέρουμε θα βρείτε στην σελίδα ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ενώ στην σελίδα ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ θα βρείτε τους πιο δημοφιλής προορισμούς που ζητούν οι πελάτες μας.