• Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Trip Advisor
ΝΕΑ
μοναστηρια-athenstaxidriver
Μοναστήρια
ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Για τους Έλληνες η θρησκεία αποτελεί σημαντικό κομμάτι στην εξέλιξη της ζωής ενώ εδώ και αιώνες είναι συνυφασμένη με την κοινωνία και τον πολιτισμό. Η επίσημη θρησκεία στην Ελλάδα είναι ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός καλύπτοντας περίπου το 98% των Ελλήνων. H Ελλάδα αναμφισβήτητα είναι κορυφαίος θρησκευτικός προορισμός καθώς διαθέτει περισσότερες από 550 μονές και μοναστήρια με εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Πολλά μοναστήρια εξ αυτών ξεχωρίζουν για την ιστορία τους, την βυζαντινή αρχιτεκτονική, τον μοναδικό πλούτο και την υπέροχη τοποθεσία τους μέσα στην ελληνική ύπαιθρο. Αποτελούν μέρος αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής φύσης και ας είναι προϊόν ανθρώπινων κατασκευών.
Ο Θρησκευτικός Τουρισμός είναι θεματικός και εξαιρετικά διαδεδομένος με αμέτρητους φίλους σε όλο τον κόσμο. Διαβάστε τον ακόλουθο θρησκευτικό οδηγό με σκοπό να σας ταξιδέψει σε δημοφιλής Μοναστήρια της Ελλάδας για προσκύνημα. Μέσα από τις περιηγήσεις μας στην Ελλάδα θα ξεχωρίσουμε μοναστήρια που πραγματικά αξίζει να δείτε τουλάχιστον μία φορά στην ζωή σας. Αν έχετε ήδη προαποφασίσει μια εκδρομή σε κάποιο μοναστήρι ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ μαζί μας.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ & ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
ΜΟΝΗ ΚΑΙΣΣΑΡΙΑΝΗΣ, βυζαντινό μοναστήρι κτισμένο στα τέλη του 11ου μ.Χ αιώνα στους, σε υψόμετρο 350 μέτρων στους πρόποδες του Υμηττού με ιδιαίτερη αρχαιολογική σημασία ακόμη και σήμερα.
ΜΟΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ, βρίσκεται στο Χαϊδάρι σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της Αθήνας προς την Ελευσίνα. Οχυρωμένο βυζαντινό μοναστήρι πιθανόν του 11ου αιώνα με παρόμοια αρχιτεκτονική όπως και το μοναστήρι του Οσίου Λουκά. Η τοποθεσία του είναι πολύ πιθανόν να βρίσκεται στην ίδια θέση με το αρχαίο ιερό του Δαφνίου Απόλλωνα. Αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΕΥΦΡΑΙΜ και ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ, μοναστήρι του 10ου μΧ αιώνα με μεγάλη επισκεψιμότητα. Βρίσκεται στην Νέα Μάκρη Αττικής περίπου 1 ώρα μακριά από το κέντρο της πόλης. Τόπος μαρτυρίας πολλών πιστών που βρήκαν τον θάνατο στην τουρκοκρατία το 1424-25 και ένας εξ αυτών ήταν και ο Άγιος Ευφραίμ του οποίου τα λείψανά βρέθηκαν με το κληρικό του ράσο το 1950 από την ηγουμένη της μονής.
ΜΟΝΗ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ «ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΦΥΛΗΣ», πρόκειται μοναστήρι που ιδρύθηκε περί το 12ο μΧ αιώνα. Βρίσκεται στις νότιες παρυφές της Πάρνηθας, ακριβώς δίπλα από το φαράγγι του Γκούρα σχεδόν 1 ώρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας. Εκεί βρέθηκε η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας Ελεούσας και όπου οι πιστοί με παρακλήσεις ζήτησαν από την Παναγία να τους επιτρέψει το χτίσιμο της Μονής στο σημείο που βρίσκεται σήμερα αντί του σημείου που βρέθηκε λόγου του δύσβατου της περιοχής.
ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ, στην Μάνδρα Αττικής και γνωστό μοναστήρι για τις γυναίκες που θέλουν να κυοφορήσουν. Εκεί φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου από το Άγιο Όρος το 1800. Η εικόνα είναι συνυφασμένη με τον διωγμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.
ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ του ΜΑΚΡΥΝΟΥ, βρίσκεται έξω από τα Μέγαρα στην Αττική, στους πρόποδες των Γερανείων Όρων. Ένα μοναστήρι όπου η ιστορία του χάνεται στους αιώνες έχοντας μεγάλη δράση στην εποχή της τουρκοκρατίας.  Ξακουστή η σχέση του μοναστηριού με τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο και γνωστή η λατρεία των πιστών που ζητούν να εκπληρωθούν οι επιθυμίες όσων δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ & ΜΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΠΑΤΑΠΙΟΥ στο Λουτράκι Κορινθίας που ξεκίνησε την δράση του τον 12ου μΧ  αιώνα και όπου εκτίθεται στους πιστούς μέσα στο βάθος της μονής η Λάρνακα με το Λείψανο του Οσίου ασκητή που γεννήθηκε τον 4ο αιώνα. Εκεί βρίσκεται και η Κάρα της Αγίας Υπομονής η οποία ήταν η  Αυτοκράτειρα Ελένη, μητέρα του τελευταίου αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Η αυτοκράτειρα έγινε μοναχή και φύλαγε τα λείψανα του Οσίου μέχρι που μεταφέρθηκαν στο σπήλαιο για να τα προστατεύσουν από τους Οθωμανούς εξαιτίας της Άλωσης της Πόλης.
ΜΟΝΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ, εξαιρετικό μοναστήρι μόλις 10 χλμ. από τα Ιστορικά Καλάβρυτα και πλησίον του Χιονοδρομικού κέντρου. Απίστευτο και όμως αληθινό, η μονή είναι χτισμένη το 362 μΧ στο Σπήλαιο όπου και βρέθηκε η ιερή εικόνα της Παναγίας που φιλοτεχνήθηκε από τον Ευαγγελιστή Λουκά. Το μοναστήρι κατέχει μεγάλη ιστορική αξίωση στην διάρκεια του Αγώνα για την απελευθέρωση των Ελλήνων με αποκορύφωμα την νίκη των μοναχών ενάντια του Ιμπραήμ το 1827. Αναμφισβήτητα παρομοιάζεται από τους ιστορικούς ως «Φάρος του Ελληνισμού» ανά τους αιώνες.
ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ, βρίσκεται στα Καλάβρυτα και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Ελληνικής Ιστορίας και της Ορθοδοξίας. Πρόκειται για το μοναστήρι όπου ο Μητροπολίτης Παλαιών Πατρών Γερμανός ευλόγησε την Σημαία της Ελληνικής Επανάστασης. Αυτή η σημαία βρίσκεται εκεί μέχρι και σήμερα. Το μοναστήρι βίωσε την βαρβαρότητα των κατακτητών με λεηλασίες και καταστροφές τόσο την εποχή της Τουρκοκρατίας όσο και της Γερμανικής κτηνωδίας. Ανυπολόγιστης αξίας κειμήλια και συγγράμματα εντός του μοναστηριού.
ΜΟΝΗ ΤΙΜΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ και ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΠΡΟΔΡΟΜΙΟΥ, στην Αρκαδία μεταξύ των χωριών της Δημητσάνας και της Στεμνίτσας, μέσα σε ένα μοναδικής και άγριας ομορφιάς τοπίο δίπλα από τα γάργαρα νερά του Λούσιου ποταμού. Πρόκειται για κατασκευή του 12ου μΧ με μοναδικές τοιχογραφίες παντού. Αποτελεί πνευματικό κέντρο της Πελοποννήσου με εξαιρετική συλλογή σπάνιων βιβλίων.
ΞΑΚΟΥΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ & ΜΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ στο Δίστομο Βοιωτίας, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Χτίστηκε τον 10 μΧ αιώνα από τον Όσιο και τελειοποιήθηκε από τους μαθητές του μετά τον Θάνατό του. Ξακουστή σε όλο το Βυζάντιο και έμελλε να γίνει πρότυπο άλλων βυζαντινών εκκλησιών. Ύψιστης ιστορικής σημασίας λόγω της έναρξης της επανάστασης του αγώνα στην Ρούμελη ενάντια των Τούρκων το 1821. Στην παλιά μονή φυλάσσεται για προσκύνημα το σκήνωμα του Οσίου Λουκά.
ΜΟΝΕΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ έξω από την Καλαμπάκα στα Τρίκαλα. Αφορά σε 6 Μονές από τις 24 συνολικά που λειτουργούσαν σε αυτό το μοναδικής ομορφιάς τοπίο και το 2ο σημαντικό μοναστικό συγκρότημα μετά το Άγιο Όρος. Σε ένα ιδιαίτερο τόπο από γεωλογικής άποψης, δίχως καμία πρόσβαση και πέραν από κάθε ανθρώπινη φαντασία, χριστιανοί ασκητές ξεκίνησαν από τον 9ο αιώνα μΧ την ασκητική τους δράση μέσα σε σπηλιές των βράχων των Μετεώρων, με μόνο όπλο την πίστη τους. Υπάρχουν ακόμα και σήμερα απομεινάρια των πρώτων μοναστηριών ακόμη και μετά την αποτρόπαια λεηλασία που υπέστησαν από τους Οθωμανούς. Μιλάμε για ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO με αναρίθμητους θησαυρούς και αγιογραφίες απαράμιλλης τέχνης.
ΜΟΝΕΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ, πρόκειται για ένα σύμπλεγμα 20 μονών στο νότιο άκρο της Χαλκιδικής, στο όρος Άθως, περίπου 2 ώρες μακριά από την Θεσσαλονίκη. Είναι ο απόλυτος προορισμός της Ορθοδοξίας από τις αρχές της Χριστιανοσύνης. Ο τόπος διαθέτει τεράστια ιστορική σημασία καθώς οι πρώτες αναφορές ξεκινούν από την περίοδο της Μυθολογίας. Το Άγιο όρος είναι συνυφασμένο με την όλη την περίοδο της Βυζαντινής αυτοκρατορίας και παραμένει αυτοδιοίκητο έως και σήμερα. Επίσημα η μοναστική ζωή ξεκίνησε με μεγάλο αριθμό μονών περίπου τον 8ο μ.Χ. Μοναδικοί θησαυροί, εικόνες, συγγράμματα και κειμήλια αποτελούν κάποιο μέρος του πλούτου του και του παγκόσμιου σεβασμού. Αναγνωριζόμενο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UMESCO και μαζί με τις μονές των Μετεώρων αποτελούν τους πιο δημοφιλής θρησκευτικούς προορισμούς στην Ελλάδα με τεράστιο αριθμό επισκεπτών από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο και άλλοι τόσοι να βρίσκονται σε λίστα αναμονής για να το επισκεφθούν.
ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΜΟΝΕΣ & ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΝΗΣΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΙΔ του ΓΕΡΟΝΤΟΣ, στις Ρομβίες της βόρειας Εύβοιας. Χτισμένη το 1540 από τον όσιο και φωτεινό διδάσκαλο του έθνους,  πάνω στα ερείπια του προ υπάρχοντος ναού που είχαν κάψει οι Τούρκοι. Μοναστήρι που είχε δεχτεί μεγάλες τιμές από τους αυτοκράτορες του Βυζαντίου και φυλάσσει έως και σήμερα τα λείψανα του Αγίου.
ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΩΣΟΥ, βρίσκεται στο Προκόπι της Βόρειας Εύβοιας. Αφιερωμένο στον Άγιο που με αναρίθμητο πλήθος θαυμάτων βοήθησε πολλούς πιστούς να περπατήσουν, να δουν και να απαλλαγούν από ανίατες ασθένειες. Εντός του ναού φυλάσσονται τα λείψανα του Αγίου τα οποία έφεραν πιστοί Χριστιανοί από το Προκόπι της Μικράς Ασίας με σκοπό να τα προστατέψουν τους Τούρκους.
ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ, βρίσκεται στο νησί της Αίγινας ταξιδεύοντας με καράβι περίπου 1 ώρα από το λιμάνι του Πειραιά. Το Μοναστήρι αφορά σε αναστύλωση κάποιας παλαιότερης βυζαντινής μονής. Οι εργασίες έλαβαν χώρα από τον Άγιο Νεκτάριο το 1904 και έγινε ο τόπος που κοιμήθηκε αιώνια. Ύψιστης σημασίας για την Ελληνορθόδοξη εκκλησία και χώρος εκατοντάδων χιλιάδων πιστών κάθε χρόνο ταξιδεύοντας στο όμορφο νησί της Αίγινας.
Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για όλες τις μονές στην Ελλάδα, ή να κάνετε την δική σας επιλογή βάσει του ενδιαφέροντος σας, θα πρέπει να επισκεφθείτε την σελίδα ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Αν είστε λάτρης των εκδρομών στην ύπαιθρο και αν  σας ενδιαφέρει η ανθρώπινη υπόσταση μέσα από την θρησκεία τότε δεν μένει τίποτα άλλο από το να ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ μαζί μας. Με τον κατάλληλο ξεναγό θα αποκτήσετε πλούσια γνώση και αξέχαστες εμπειρίες μέσα από μια μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων που προσφέρουμε για εσάς. Στην σελίδα ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ θα δείτε τις δικές μας προτάσεις και πληροφορίες που παρέχουμε για θρησκευτικές περιηγήσεις στην Ελλάδα σε συνδυασμό με άλλες δραστηριότητες. Το αποτέλεσμα θα σάς ικανοποιήσει απόλυτα!!!