• Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Trip Advisor
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Κλασσικός-Μαραθώνιος-Αθήνας
Κλασσικός Μαραθώνιος Αθήνας
O Κλασσικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι κορυφαίο γεγονός για την πόλη κάθε χρόνο προσελκύοντας τα φώτα της δημοσιότητας από όλο τον κόσμο. Αναφερόμαστε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας που αποτελεί και τον πιο δύσκολο μαραθώνιο δρόμο στον κόσμο.
Η έναρξη της διοργάνωσης του Κλασσικού Μαραθωνίου της Αθήνας αρχίζει 12 μήνες πριν την ημερομηνία του αγώνα. Εκατοντάδες άνθρωποι απασχολούνται για την διοργάνωση του αγώνα προκειμένου οι δρομείς να βρεθούν στην αφετηρία και να ακούσουν το σύνθημα της εκκίνησης. Η ολοκλήρωσή του γίνεται με τον τερματισμό και του τελευταίου δρομέα και από εκείνη την στιγμή αρχίζει η διοργάνωση του επόμενου μαραθωνίου. Μια ακατάπαυστη διαδικασία που μέσω των διαφόρων εκδηλώσεων εξελίσσεται σε μια αθλητική και κοινωνική γιορτή καταφέρνοντας να ενώσει ανθρώπους που είναι άγνωστοι μεταξύ τους αλλά τους ενώνει ο αγώνας του μαραθωνίου δρόμου.
Η ιστορία του Μαραθωνίου δρόμου έχει τις ρίζες του στο 490 π.Χ. και στην ιστορική μάχη του Μαραθώνα στην ομώνυμη περιοχή που βρίσκεται περίπου 40 χλμ. νοτιοανατολικά από την Αθήνα. Σε εκείνη την μάχη οι Αθηναίοι αναμετρήθηκαν και νίκησαν τους Πέρσες αν και ήταν πολύ λιγότεροι αριθμητικά, αποδεικνύοντας πως δεν κερδίζει πάντα ο πιο ισχυρός. Με την ολοκλήρωση της μάχης της μάχης, ο περίφημος Αθηναίος στρατιωτικός αγγελιοφόρος Φειδιππίδης έτρεξε από τον Μαραθώνα έως την Αθήνα προκειμένου να μεταφέρει το μήνυμα της νίκης των Αθηναίων. Όταν αντίκρισε τους πρώτους Αθηναίους κοντά στα σύνορα της πόλης, ξεφώνισε την περίφημη λέξη «ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ» που σημαίνει "ΝΙΚΗΣΑΜΕ" αφήνοντας την τελευταία του πνοή και πέφτοντας στο έδαφος νεκρός μετά από τέτοια σωματική και ψυχική ταλαιπωρία. Όμως η ενέργειά και το μήνυμα που μετέφερε θα γίνει σύμβολο ζωής που θα εμπνέει όλες τις νεότερες γενιές στο πέρασμα των αιώνων.
Στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας συμμετέχουν κάθε χρόνο χιλιάδες δρομείς από όλον τον κόσμο. Η επίσημη διοργανωτική αρχή αναρτά πληροφορίες και δέχεται συμμετοχές στην σελίδα https://www.athensauthenticmarathon.gr/ Όμως υπάρχουν ακόμη περισσότεροι που επισκέπτονται την περιοχή για να ξεναγηθούν στο τόπο όπου το ρολόι της Ιστορίας σταμάτησε για πάντα σε εκείνη την μάχη. Αν και εσείς επιθυμείτε να ζήσετε από κοντά την ίδια εμπειρία, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μου. Αναλαμβάνω την ξενάγηση σας από την Αθήνα στον Μαραθώνα για να δείτε από κοντά τον Τύμβο των Αθηναίων και το σημείο την μάχης με τους Πέρσες, να περιηγηθείτε στην σημερινή πόλη του Μαραθώνα, να επισκεφθείτε το Μουσείο των Μαραθωνοδρόμων καθώς και το Στάδιο εκκίνησης του αγώνα.
Η ATHENS TAXI DRIVER προσφέρει με την εμπειρία της αξέχαστες στιγμές και έχει την δυνατότητα να σας μεταφέρει πίσω στην εποχή που η Ιστορία γράφτηκε με ανεξίτηλο μελάνι. Δηλώστε το ενδιαφέρον σας στην φόρμα επικοινωνίας και άμεσα θα λάβετε την προσφορά μου με όλες τις χρήσιμες πληροφορίες. Για περισσότερες ιδέες ξεναγήσεων επισκεφθείτε την σελίδα μου ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ.