• Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Trip Advisor
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
αθηνα-σε-μια-μερα-athenstaxidriver
Αθήνα σε Μια Μέρα
ΑΘΗΝΑ ΣΕ 1 ΗΜΕΡΑ
Σκοπεύετε να βρεθείτε στην Αθήνα για μία μόνο μέρα? Θέλετε να δείτε όσο το δυνατόν περισσότερα αξιοθέατα και σημεία ενδιαφέροντος? Δείτε στον ακόλουθο οδηγό περιήγησης όλες τις δραστηριότητες για μια υπέροχη μέρα στην Αθήνα με την εμπειρία ενός ντόπιου ξεναγού. Ακολουθήστε με στην Αθήνα βιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο μια αξέχαστη εμπειρία μέσα από διαφορετικές δραστηριότητες που διαρκούν από το ξημέρωμα ως το σούρουπο και από το βράδυ ως την αυγή.
Σχετικά με την Αθήνα
Η Αθήνα είναι η πόλη των μεγάλων αντιφατικών εικόνων που συμβιώνουν με αρμονία. Ο απόλυτος συνδυασμός της σπουδαιότερης ιστορικής κληρονομιάς, της ξεχωριστής τοπικής κουλτούρας και του ιδιαίτερου φυσικού περιβάλλοντος. Είναι η πόλη που παντρεύει με μαεστρία τον πολιτισμό με το αστικό περιβάλλον. Τις μοντέρνες αντιλήψεις με τον παραδοσιακό τρόπο ζωής. Αρχιτεκτονική, χρώματα και έντονες μυρωδιές προκαλούν τον ταξιδιώτη να χορέψει μαζί της σε ένα μονόλογο θαυμασμού. Η Αθήνα είναι αναμφισβήτητα η πόλη που θα ερωτευθείτε από την πρώτη στιγμή και η μοναδική ομορφιά της αποτυπώνεται σε κάθε γωνιά. Μόνο εδώ θα ζήσετε την υπέροχη αντίφαση να πηγαίνεις εμπρός για να μεταβείς πίσω στον χρόνο. Δυστυχώς ο χρόνος κυλάει ανελέητος και δεν καταφέρνουμε να τον σταματήσουμε όμως θα προσπαθήσουμε να γίνουμε μέρος αυτού και να ζήσουμε τις στιγμές μας.
ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Το πρώτο φως της μέρας άγγιξε το παντζούρι και οι ακτίνες του ήλιου τρυπώνουν από παντού για να φωτίσουν τις ψυχές μας. Ανοίγουμε διάπλατα τα παράθυρα χωρίς κανέναν λόγο να αντισταθούμε σε αυτό το νέο ξεκίνημα της ζωής. Αντικρύζουμε τις καταπράσινες πορτοκαλιές και λεμονιές στα πεζοδρόμια. Φορτωμένες με καρπούς που ξεχειλίζουν άρωμα. Ντυνόμαστε ελαφρά, φοράμε τα κατάλληλα παπούτσια και δεν ξεχνάμε την κάμερα μας.
Αξιοθέατα της Αθήνας
Σε γειτονιές στο Κουκάκι θα κάνουμε αργά τα πρώτα περπατήματα. Ένα απολαυστικό πρωινό με ελληνικό ζεστό καφέ ή φραπέ θα βοηθήσει να ανοίξουν τα μάτια μας καλύτερα. Δίπλα από το καφενεδάκι είναι ο φούρνος με τις γευστικές λιχουδιές ψημένες στο ξυλόφουρνο. Μέσα από την πλούσια ποικιλία χειροποίητων προϊόντων που διαθέτει θα επιλέξουμε να δοκιμάσουμε ζεστή τυρόπιτα και σπανακόπιτα. Είναι ικανοποιητικά για να γεμίσουμε το άδειο στομάχι και να εξοικονομήσουμε ενέργεια για την συνέχεια.
Από το σημείο που βρισκόμαστε δεν είναι μακριά το νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Αυτός είναι ο πρώτος σταθμός μας με την ιστορία. Υπέροχες δημιουργίες του παρελθόντος θα μας θυμίσουν την ανάγκη του ανθρώπου να εκφράζεται μέσα από την τέχνη της γλυπτικής, της κεραμικής και της αργυροχρυσοχοΐας. Κατασκευές που συγκλονίζουν το βλέμμα σου. Χανόμαστε στο πολυτελές γυάλινο κτίριο που φιλοξενεί αμύθητους θησαυρούς ώσπου ξαφνικά, έξω από τους κρυστάλλινους τοίχους, ξεπροβάλλουν μπροστά μας οι πρώτες κολώνες. Μα φυσικά… είναι το υπέρλαμπρο μνημειώδες αριστούργημα του παγκόσμιου πολιτισμού. Είναι ο Παρθενώνας που στέκει αγέρωχος στον λόφο της Ακρόπολης εδώ και 25 αιώνες.
Διαβαίνουμε τον ανηφορικό πέτρινο δρόμο δίπλα από τον λόφο της Ακρόπολης για να προλάβουμε το ραντεβού μας με την Ιστορία. Το Θέατρο Διονύσου, το αρχαιότερο θέατρο στο κόσμο, μάς καλωσορίζει στην αγκαλιά του και την ίδια στιγμή το Θέατρο Ηρώδου Αττικού μας δείχνει την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε. Η καρδιά μας κτυπάει δυνατά για την μεγάλη συνάντηση ανεβαίνοντας τα μαρμάρινα σκαλιά της Ακρόπολης. Από τις πρώτες κιόλας εικόνες μας διαπερνά ένα ρίγος. Πολύ εύκολα θα μαγευτούμε από αυτό που βιώνουμε. Περνάμε μέσα από τις μαρμάρινες κολώνες των Προπυλαίων και στο βάθος αντικρύζουμε με δέος τον αριστουργηματικής αρχιτεκτονικής Παρθενώνα. Βρίσκεται πάντα εδώ να μας θυμίζει πως ποτέ δεν είναι αργά για τον πολιτισμό. Εξερευνούμε κάθε του πτυχή συμπληρώνοντας το παζλ της μυθολογίας και της ιστορίας. Περιηγούμαστε γύρω από το Ερεχθείο για να αναβιώσουμε θρύλους χαζεύοντας τις Καρυάτιδες σαν αποσβολωμένοι.
Αγναντεύουμε την θέα της παλιάς πόλης από τα τείχη της Ακρόπολης και σύντομα αντιλαμβανόμαστε τον λόγο ύπαρξης τέτοιων κατασκευών σε αυτό το σημείο. Κατηφορίζουμε τον λόφο και ανακαλύπτουμε την δημόσια ζωή εκείνης της εποχής. Φτάνουμε στην Αρχαία Αγορά που ήταν το επίκεντρό της παλιάς πόλης των Αθηνών. Οι εικόνες ζωντανεύουν μπρος σου με τέτοιον τρόπο που θαρρείς ότι θα ακούσεις τον Περικλή να μιλάει στους Αθηναίους για την Δημοκρατία. Εξερευνούμε πλήθος αρχαίων μνημείων όπως είναι ο ναός του Ηφαίστου, η Στοά του Ατταλού, την Ρωμαϊκή Βιβλιοθήκη, το Ρωμαϊκό Ρολόι κ.α. ώσπου τελικά οδηγούμαστε προς το παζάρι, το γνωστό σε όλους Μοναστηράκι. Αμέτρητα μικρά μαγαζάκια και πλανόδιοι πωλητές στους δρόμους προσφέρουν την πραμάτεια τους κρατώντας τον κλασσικό χαρακτήρα της παλιάς Αθήνας.
Ελληνικό Φαγητό
Πριν να το καταλάβουμε έχει μεσημεριάσει και οι μυρωδιές από μπαχαρικά και βότανα μάς έχουν «σπάσει» την μύτη στην κεντρική αγορά της Αθήνας. Ολόφρεσκα λαχανικά και ξηροί καρποί μας «σπρώχνουν» με ταλέντο στην γειτονιά του Ψυρρή για να γευματίσουμε. Κορυφαίος προορισμός για αυθεντικά πιάτα με στυλ. Τοπικές λιχουδιές και παραδοσιακή κουζίνα θα τρελάνουν τον ουρανίσκο μας με ψητά και μαγειρευτά συνοδευόμενα από χωριάτικες σαλάτες με ελαιόλαδο και τυριά. Υπέροχα αρώματα από τοπικό κρασί θα χρωματίσουν τα όνειρά μας για το υπόλοιπο της ημέρας.
Ο χρόνος κυλάει και μέσα από στενά σοκάκια ανηφορίζουμε προς την γραφική Πλάκα προκειμένου να απολαύσουμε τον απογευματινό καφέ μας σε παραδοσιακά cafe με ελληνική μουσική στο ραδιόφωνο. Σίγουρα δεν μπορείς να αντισταθείς σε αυτή την πρόκληση. Από ‘κει θα μεταβούμε προς το Σύνταγμα για ένα χαιρετισμό στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη. Συνεχίζουμε στο δημοφιλές Κολωνάκι χαζεύοντας πολυτελή καταστήματα και boutiques έως ότου να ξεμυτήσουμε στην κορυφή του Λυκαβηττού. Ω….τι φανταστικό σημείο! Αντικρύζουμε μια έκπληξη… από δω βλέπουμε τα πάντα. Απολαμβάνουμε μια θέα που κόβει την ανάσα. Όλη η Αθήνα υποκλίνεται μπροστά στα πόδια μας. Το μάτι μας διακρίνει με ευκολία την Αίγινα και την Σαλαμίνα, τα δυο πιο κοντινά νησιά στην Αθήνα. Το γαλάζιο της θάλασσας προκαλεί μια ακαταμάχητη επιθυμία η οποία μάς έλκει προς το μέρος της. Δεν είναι εύκολο να αντισταθούμε στην πρόκληση.
Αθηναϊκή Ριβιέρα (Athenian Riviera)
Αφήνουμε αυτή την έλξη να μας οδηγήσει νότια της πόλης περνώντας από την Πύλη του Αδριανού και τον Ναό του Δία, το υψηλότερο μνημείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Απομακρυνόμαστε από το κέντρο της πόλης και πριν να το καταλάβουμε αντικρύζουμε τα πρώτα πάρκα διασκέδασης δίπλα στην αλμύρα της θάλασσα. Κάπως έτσι αρχίζει η περιπλάνηση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα περνώντας από δημοφιλής περιοχές των νοτίων προαστίων, πλημμυρισμένες με εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, cafe, bars, ιδιωτικές μαρίνες και πολυτελής βίλες. Παραλίες με μαγευτική ομορφιά και ξερονήσια δίπλα στην παραλία. Μια στάση για θαλάσσιο μπάνιο σε κάποια παραλία με αμμουδιά ώστε να απολαύσουμε τα κρυστάλλινα νερά του Σαρωνικού καθώς αυτά σμίγουν με το Αιγαίο πέλαγος. Φανταστικό τοπίο η ακτογραμμή της Αθήνας που καταλήγει στον αγέρωχο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Μοναδικός προορισμός και μια θέα που θυμίζει Σαντορίνη. Απολαμβάνουμε το ηλιοβασίλεμα ώσπου ο ήλιος να αγγίξει με τις ακτίνες του το κύμα αφήνοντας την φαντασία μας να καλπάσει. Είναι φανερό πως ο Θεός τα ποίησε όλα με σοφία.
Νυχτερινή ζωή της Αθήνας
Η λαχτάρα μάς οδηγεί σε κάποιο παραλιακό ταβερνάκι δίπλα στο κύμα καθώς ο φρέσκος θαλασσινός αέρας μας άνοιξε την όρεξη. Επιθυμήσαμε τις ντόπιες φρέσκιες θαλασσινές λιχουδιές που συνοδεύονται με λίγο ούζο. Βλέπετε, η ώρα περνάει γρήγορα δίχως να το καταλάβεις όταν έχεις καλή παρέα και θετική διάθεση. Είναι πλέον μεσάνυχτα και έχουμε ανεβάσει τους ρυθμούς μας. Μέσα στο κέφι, μέσα σε γέλια και χαρές θα συνεχίσουμε σε κάποιο νυχτερινό club της παραλιακή λεωφόρου, με ελληνική ζωντανή μουσική για να διασκεδάσουμε έτσι όπως μόνο οι ντόπιοι ξέρουν. Χορός πάνω στα τραπέζια είναι πιθανόν να μας χαρακτηρίσουν ως μετρ της μουσικής.
Η αυγή είναι προ των πυλών και ξεκινήσαμε τον δρόμο της επιστροφής. Οι πρώτες ακτίνες του ήλιου άγγιξαν τον Παρθενώνα και αρχίζουν μια νέα περιπέτεια. Ο ύπνος δεν μας πιάνει και παραμένουμε ανεξάντλητοι, μάλλον πρέπει να πάρουμε αποφάσεις. Ίσως θα μείνουμε λίγο παραπάνω στην πόλη και θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας σχεδιάζοντας ένα νέο πλάνο. Άλλωστε, στην Αθήνα έχεις πάντα κάτι διαφορετικό να κάνεις αρκεί να θέλεις να ζεις την κάθε σου στιγμή και να βρίσκεσαι με ντόπιους που να ξέρουν. Είναι βέβαιο πως κανείς δεν μπορεί να αποτυπώσει σε λίγες λέξεις την πραγματικότητα. Μα αν θέλετε να ζήσετε την αληθινή εμπειρία, μην διστάσετε να ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ μαζί μου. Είμαι πάντοτέ στην διάθεσή σας να προσφέρω τις υπηρεσίες μου με χαρά και φυσικά με την γνώση ενός ντόπιου-έμπειρου ξεναγού με γνώση και αγάπη για τον τόπο του. Φυσικά, η ασφάλεια είναι υψίστης σημασίας και η Αθήνα είναι από τις πόλεις με αλματώδη εξέλιξη στους τομείς της ασφάλειας. Διαβάστε σχετικές πληροφορίες στην σελίδα ATHENS SAFETY.
Αξιοθέατα της Αθήνας να δεις
Η ιστορικότητα της πόλης των Αθηνών σε συνδυασμό με οργανωμένες ανασκαφές έχουν φέρει στο φως της δημοσιότητας ένα τεράστιο πλήθος θησαυρών που αναδεικνύουν την Πολιτιστική Κληρονομιά του τόπου. Μάλιστα, υπάρχουν εργασίες που βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη και δεν είναι εύκολο να ολοκληρωθούν σε άμεσο μέλλον. Ωστόσο, η σημερινή πόλη έχει ήδη την ευχέρεια να σας δώσει ιδανικές λύσεις σχετικά με κορυφαία τουριστικά εκθέματα. Στην σελίδα ATHENS TOURIST ATTRACTIONS έχετε την δυνατότητα να ενημερωθείτε σχετικά με τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα.
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Κατά την διάρκεια του έτους υπάρχουν ταξιδιώτες που δεν έχουν τον κατάλληλο χρόνο για να μείνουν στην Αθήνα. Περισσότεροι από αυτούς επιλέγουν την πόλη ως ενδιάμεσο σταθμό προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς άλλους προορισμούς της Ελλάδας όπως είναι τα ελληνικά νησιά. Κάποιοι φτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά με κρουαζιερόπλοια όπου αποβιβάζονται μόνο για λίγες ώρες. Για όλους όσους δεν έχουν πολύ χρόνο στην διάθεσή τους, αλλά επιθυμούν μέσα σε λίγο χρόνο να εξερευνήσουν την Αθήνα, η επιχείρηση παρέχει την δυνατότητα να προσφέρει εξατομικευμένες υπηρεσίες με τοπικούς ξεναγούς. Η μεταφορά σας μπορεί να γίνει με δικά μας οχήματα. Στην σελίδα ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με οχήματα που χρησιμοποιώ.
Στην σελίδα ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για περιήγηση μισής μέρας. Στην σελίδα ΑΘΗΝΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για περιήγηση ολόκληρης μέρας. Στην σελίδα ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΑΘΗΝΑ & ΣΟΥΝΙΟ μπορείτε να συνδυάσετε περιήγηση στην πόλη της Αθήνας συνδυασμένη με το Σούνιο ενώ στην σελίδα ATHENIAN RIVIERA θα βρείτε την καλύτερη περιήγηση δίπλα στην θάλασσα της Αττικής . Για ταξιδιώτες που διαμένουν στην Αθήνα περισσότερο και θέλουν να την εξερευνήσουν σιγά σιγά σας προτείνω να δείτε την σελίδα ATHENS WALKING TOURS.
Η εμπειρία δεν έχει σύνορα. Για αυτό η επιχείρηση μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες και έξω από τα σύνορα της πόλης καθώς υπάρχει η δυνατότητα να διοργανώσουμε ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ή ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ σε κορυφαίους δημοφιλής προορισμούς. Δείτε όλες τις επιλογές σχετικά με ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ και κάντε μια επιλογή που ταιριάζει στα μέτρα ή στις απαιτήσεις σας. Όλες οι περιηγήσεις και οι εκδρομές μπορούν να πραγματοποιηθούν με ή χωρίς ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΞΕΝΑΓΟ ανάλογα με τις απαιτήσεις σας.