• Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Trip Advisor
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
αττικο-ζωολογικο-παρκο-athenstaxidriver
Αττικό Ζωολογικό Πάρκο
Θέλετε να ανακαλύψετε το μαγευτικό κόσμο του ζωικού βασιλείου? Αν ναι, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα Αττικής, που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Ένας ιδιαίτερος προορισμός στα ανατολικά προάστια της Αθήνας, περίπου 1 ώρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας.
Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο της Αθήνας είναι ένα από τα ομορφότερα ζωολογικά πάρκα της Ευρώπης και εμπνευσμένο από τον Ζαν Ζακ Λεσουέρ, Η λειτουργία του ξεκίνησε το Μάιο του 2000 και είναι ένα αυτοχρηματοδοτούμενο δημιούργημα που εκτείνεται σε μια έκταση 200 στρεμμάτων, φιλοξενώντας περισσότερα από 2.000 ζώα, από 290 διαφορετικά είδη. Αυτά χωρίζονται σε 4 μεγάλες κατηγορίες: Θηλαστικά, Θαλάσσια Θηλαστικά, Ερπετά και Πτηνά.
Από την έναρξή του έως και σήμερα, η χλωρίδα και η πανίδα του εμπλουτίζεται συνεχώς. Τα ζώα είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε φυσικές συνθήκες διαβίωσης ακόμα και αν είναι σε αιχμαλωσία. Υπάρχει άψογη οργάνωση, ενώ το προσωπικό που φροντίζει τα ζώα είναι σε εθελοντική βάση και αυτό δείχνει το μέγεθος αγάπης προς αυτά. Ο χώρος είναι τεράστιος, περιποιημένος με όλες τις απαραίτητες επισημάνσεις, επεξηγήσεις και ανέσεις για να απολαύσετε την επίσκεψή σας.
Θα εκπλαγείτε ευχάριστα από τα όμορφα φλαμίνγκο που θα σάς υποδεχτούν  στην είσοδο, ενώ στην περιήγησή σας θα σάς συνοδεύουν παγώνια και χελώνες που περιφέρονται ελεύθερα. Θα εκπλαγείτε από τους «φιλοξενούμενους» της αφρικανικής σαβάνας όπως είναι λευκοί ρινόκεροι, αγέρωχα λιοντάρια, επιβλητικοί ιπποπόταμοι, καμαρωτές καμηλοπαρδάλεις και αυτά είναι μόνο μερικά από όσα διακοσμούν τη συλλογή του ζωολογικού κήπου. Δεν πρέπει να χάσετε την παράσταση με τα δελφίνια, καθώς θα μάθετε  πολλά για την ζωή και τις συνήθειες αυτών των θαυμάσιων θαλάσσιων θηλαστικών και την απόλυτη αρμονία συνύπαρξης με τους ανθρώπους.
Η περιοχή όπου μπορείτε να κρατήσετε και να χαϊδέψετε ζώα είναι πολύ δημοφιλής καθώς αξιολάτρευτα κουνέλια, μεγάλες κατσίκες και αστείοι λεμούριοι ανυπομονούν να σάς γνωρίσουν. Να είστε όμως προσεκτικοί, γιατί οι μικροί κλέφτες λεμούριοι θα χαρούν να εξερευνήσουν τις τσέπες και τις τσάντες σας ψάχνοντας για λιχουδιές! Το πάρκο διαθέτει οργανωμένες χώρους με τραπεζάκια για πικνίκ, καφετέρια-σνακ μπαρ και διάσπαρτα κυλικεία για την εξυπηρέτηση του κοινού.
Πλήθος περιηγητών, μεμονωμένοι επισκέπτες, οικογένειες και μικρά οργανωμένα γκρουπ διοργανώνουν ημερήσιες επισκέψεις στο χώρο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου. Υπάρχουν και εκείνοι που πραγματοποιούν παιδικά πάρτι και εκδηλώσεις παντός τύπου στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους.
Σίγουρα πρόκειται για άλλη μια εξαιρετική δραστηριότητα κοντά στην πόλη της Αθήνας που απευθύνεται κυρίως σε οικογένειες με μικρά παιδιά. Η εμπειρία της επίσκεψής σας μόνο ωφέλιμη μπορεί να χαρακτηριστεί, ενώ οι πληροφορίες που θα συλλέξετε για τους κατοίκους του πάρκου σε συνδυασμό με το φωτογραφικό υλικό που θα συγκεντρώσετε, θα σάς συντροφεύουν για μία ολόκληρη ζωή προσφέροντας στιγμές χαράς. Για περισσότερες πληροφορίες για τις ώρες λειτουργίας και οδηγίες για να πάτε στο πάρκο, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα Αττικό Ζωολογικό Πάρκο (atticapark.com).
Θέλετε να επισκεφθείτε το Αττικό Πάρκο? Είσαστε επισκέπτες στην Αθήνας και δεν γνωρίζετε με ποιον τρόπο θα μεταβείτε?
Επικοινωνήστε άμεσα με την επιχείρηση μας προκειμένου να αναλάβουμε την μεταφορά σας οποιαδήποτε ημέρα και ώρα ενδιαφέρεστε. Οδηγός και όχημα θα παραμείνουν στη διάθεση σας για όσο χρειαστεί προκειμένου να απολαύσετε ανέμελοι την περιήγησή σας. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για δραστηριότητες στην Αθήνα, μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ή μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο ΑΘΗΝΑ ΣΕ 1 ΜΕΡΑ. Στην σελίδα ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ μπορείτε να ανακαλύψετε την ιδανική περιήγηση για εσάς και τους αγαπημένους σας. Στην σελίδα ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ μπορείτε να μάθετε σχετικά με υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών στους πιο δημοφιλείς προορισμούς και φυσικά με οποιαδήποτε ΜΕΤΑΦΟΡΑ από / προς το ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.